Monday, February 8, 2010

DAGING GORENG KACANG PIS



400 gm daging lembut (batang pinang)hiris nipis
100 gm kacang pis
100 gm cendawan butang dihiris
100 gm rebung dihiris
5o gm hirisan halia

bahan perap
1 sudu kicap
1sudu sos tiram
1 sudu kecil tepung jagung
sedikit stok daging

perencah
1 sudu kecil minyak bijan
1 sudu besar sos tiram
1/2 sudu kecil tepung jagung
1/2 sudu kecil lada sulah
1/2 sudu kecil gula
3sudu besar air

perap daging dengan bahan perapan selama +- 10 minit campur 1 sudu minyak dan gaul rata, panaskan minyak goreng daging hingga hampir masak dan toskan
dengan 2 sudu minyak tumis haliadan ramuan lain masukan daging dan bahan perencah, kacau dengan cepat dan hidangkan panas2

No comments:

Post a Comment