Saturday, July 25, 2009

BISKUT MAMA CARRIES



5 oz mentega
7 oz tepung hongkong
2 oz tepung tepung jagung
2 oz gula icing
1 sudu besar susu tepung
1/2 sudu teh vanilla

ayak tepung-tepung
krimkan gula dan butter
masukan vanilla dan tepung sedikit demi sedikit uli lembut, canai dan terap acuan berbentuk heart, sapu icing hiasan keatas biskut yg telah diterap. utk melorek, gunakan penyunkil gigi. bakar pada suhu 150C selama 20-30 min, atau sehingga masak. gunakan api bawah supaya hiasan tidak berwarna perang.

HIASAN

2 oz putih telor
5 oz gula halus
1 sudu teh tepung jagung

pukul putih telur hingga gebu.
masukkan gula & tepung. kacau sebati.
ambil 1 sudu besar adunan dan titikkan dgn pewarna atau emulco kegemaran anda.
sapukan putih telur keatas biskut
lorek kan dgn adunan yg telah dicampur dgn pewarna/emulco.

3 comments:

  1. Eeee macam kenal jer kuih ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. kak ape maksud creamkan gula dan mentega...

    ReplyDelete
  3. creamkan gula dan butter tu maknanyer pukul benda tu sampai sebati jd macam cream

    ReplyDelete