Tuesday, March 27, 2012
SPAGGETI SUP
700g tulang lembu
1 bungkus sup bunjut
air secukupnya
4 ulas bawang putih
1 cm halia
minyak untuk menumis
2 kiub daging
daun sup / daun bawang
bawang goreng
2 ketul ubi kentang
1/2 batang lobak merah
bahan perasa - garam, gula dan sebagainya
peraturan
halia dan bawang putih ditumbuk, panaskan minyak tumislah bawang putih dan halia ni sehingga sehingga wangi masuklah air dan tulang yang sudah dibersihkan, rebuslah sehingga tulang empuk.
masuklan ubi kentang dengan lobak merah,rempah sup bunjut dan juga kiub daging, biar sehingga lobak merah dan ubi kentang empuk. spaggeti direbus lembut (ikut peraturan dibungkusan) dan toskan.
hidangkan dengan taburan daun sup, daun bawang, bawang goreng, kalau nak pedas-pedas masam boleh tambah hirisan cili padi & perahan limau nipis.
No comments:
Post a Comment